Nieuws

Audacity 2.0: Gratis mixstudio

Audacity is sinds mensenheugenis een populaire gratis geluidsbewerker, maar was nogal instabiel. De nieuwe versie krijgt een ingebouwde crashbescherming en verbeterde geluidseffecten.

Moeders mooiste is Audacity nooit geweest, maar het opensourceproject is al lange tijd een gratis alternatief voor de vaak peperdure geluidsbewerkers die buiten het bereik van de amateur liggen. In de wereld van mobiele apps is dat een eeuwigheid, maar het is alweer zes jaar geleden dat voor het laatst een stabiele versie is gelanceerd. Gelukkig komt er veel moois kijken bij Audacity 2.0.

[download_file]

Allereerst hebben de makers de bestaande geluidseffecten verbeterd voor ruisreductie, normalisatie en equalisatie. Omdat je nu meerdere clips per geluidsspoor kunt inladen, is Audacity flexibeler geworden en dankzij een nieuwe werkbalk en een batterij nieuwe sneltoetscombinaties is het programma ook een stuk beter te bedienen.

Toch bijzonder is het feit dat Audacity 2.0 een ingebouwde crashhersteller krijgt. Het programma stond in het verleden bekend als instabiel en dit kan helpen om verlies van kostbaar werk te voorkomen. Tijdens de laatste bètaversies is de ondersteuning van nieuwere Windows- en Mac OS X-versies verbeterd, zodat het programma zich ook stabieler zou moeten gedragen.

Laten we vooral de nieuwe ondersteuning voor FLAC-geluid niet vergeten en de mogelijkheid om de FFmpeg-bibliotheek toe te voegen voor het importeren en exporteren van WMA/AC3/M4A.
Wie nog werkt met de 1.3 bètaversie, wordt geadviseerd deze te verwijderen en een schone installatie te starten. Als je met versie 1.2 of ouder werkt, zal Audacity (Windows/Mac OS X/Linux) die automatisch overschrijven. Vergeet ook niet de laatste versie van de LAME MP3 encoder te installeren.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business