Nieuws

Sarkozy wil bezoek haatsites bestraffen

In de nasleep van een reeks bloedige aanslagen in Toulouse wil de Franse president Sarkozy straffen invoeren voor reguliere bezoekers van extremistische websites.

“Vanaf nu”, zei Sarkozy donderdag in een verklaring, “zal iedere persoon die uit gewoonte websites bezoekt die terrorisme steunen of oproepen tot haat en geweld worden gestraft.” De Franse president deed de uitspraak kort nadat de 23-jarige dader van een schietpartij bij een Joodse school in Toulouse was omgekomen tijdens een belegering van zijn woning.

“Frankrijk zal geen ideologische indoctrinatie tolereren op eigen grondgebied”, vulde Sarkozy aan, zo meldt Reuters.

De kans is klein dat de boude uitspraak van Sarkozy het ook daadwerkelijk tot wetgeving schopt. Extremistische video’s en boodschappen duiken niet alleen op bij speciaal daarvoor opgerichte sites, maar zijn ook regelmatig op populaire videoportalen als YouTube te vinden. Het vage dreigement lijkt dan ook eerder verkiezingsretoriek. De Franse verkiezingsstrijd is op dit moment in volle gang. Volgende maand gaan de Franse kiezers naar de stembus en een sterk optreden van Sarkozy tijdens de crisis zou zijn herverkiezing veilig kunnen stellen.

extremismefrankrijkhaatsitesherverkiezingnieuwssarkozystrafrechtvervolging

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN