Spider Player Pro 2.5.3 Er zijn tal van multifunctionele mediaspelers maar die bevatten vaak heel wat overkill voor wie eigenlijk alleen een degelijke audiospeler zoekt. Spider Player Pro is compact, makkelijk te bedienen en toch flexibel genoeg. Spider Player Pro verrast ons al meteen bij de installatie: je kan namelijk ook voor een draagbare versie […]


Spider Player Pro 2.5.3

Er zijn tal van multifunctionele mediaspelers maar die bevatten vaak heel wat overkill voor wie eigenlijk alleen een degelijke audiospeler zoekt. Spider Player Pro is compact, makkelijk te bedienen en toch flexibel genoeg.
Spider Player Pro verrast ons al meteen bij de installatie: je kan namelijk ook voor een draagbare versie opteren – handig als je die bijvoorbeeld op een usb-stick wil meenemen.

De interface van de speler bestaat uit drie panelen: het eigenlijke bedieningspaneel, een afspeellijst en een equalizer. Via een knopje kan je de twee laatste panelen echter ook onzichtbaar maken, zodat alleen een erg compacte muziekspeler overblijft.

[download_file]


Belangrijk is dat je bij het downloaden van het programma op de site de code noteert (27U3Z909I95-KK147A893S4K6Y1M0F-780363812) die alle mogelijkheden van de Pro-versie van Spider Player ontsluit. Gezien de ontwikkeling van deze speler een tijd geleden is stopgezet, wordt deze versie nu ook gratis aangeboden.

De meerwaarde van deze Pro-variant is aanzienlijk. Laten we even op de belangrijkste voordelen inzoomen… Automatisch downloaden van lyrics, ondersteuning van last.fm scrobbling en van opdrachtregelencoders, het onbeperkt opnemen van webradio – in principe in een ‘lossless’ kwaliteit gezien dat via direct stream gebeurt -, het in batch converteren van audio-bestanden en het in één keer rippen van een complete audio-cd.

Laat je overigens niet misleiden door het wat eenvoudige uitzicht van deze speler. Via het Opties-menu kan je namelijk heel wat instellingen aanpassen. Dat gaat van skins en visualisaties over sneltoetsen tot geluidsbuffers. Registreren voor de gratis Pro-versie doe je vanuit de rubriek Spider Player PRO.