Nieuws

Zbar: Gratis taakbalk voor je 2e monitor

Het lukt Microsoft maar niet om de Windows-taakbalk ook naar je tweede monitor te laten doorlopen. Dat kan Zbar wel, en het is nog gratis ook.

Wie gewend is met twee monitoren te werken, en dat doen steeds meer mensen, zal al snel tegen het frustrerende probleem aanlopen dat Windows geen taakbalk plaatst op die extra monitor. Je kunt dit oplossen met software als Displayfusion Pro of Ultramon, maar voor die programma’s moet je wel betalen.

[download_file]

Het simpele gratis tooltje Zbar lost dit praktische probleem voor je op. Het is weliswaar niet zo luxe als de eerder genoemde programma’s, maar het doet wat het van je vraagt.

[related_article id=”160534″]

Als je Zbar installeert, krijg je een lelijke ouderwetse taakbalk te zien, maar gelukkig hebben de auteurs wat instellingen toegevoegd waarmee je hoogte en uiterlijk kunt aanpassen. Uiteraard kun je ook een van de vier toegevoegde profielen gebruiken als je daar geen tijd in wilt steken.

Een eigen startknop of systeemvak kun je vergeten met Zbar, maar je kunt wel je eigen aparte achtergrond bepalen voor de tweede monitor.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business