Nieuws

Windows 8 bijna af

Windows 8 nadert met nadere schreden, als we de geruchten mogen geloven. De generale repetitie vindt plaats in de late lente; in oktober ligt het in de winkel.

De Windows-nieuwssite Winunleaked.tk plaatste afgelopen zaterdag enkele screenshots online van wat volgens hen de Release Candidate is van Windows 8. Deze RC-versie, die traditioneel de generale repetitie is voor de uiteindelijke winkelverkoop, zou volgens de site eind mei, uiterlijk begin juni moeten worden vrijgegeven.

Dit bericht komt grofweg overeen met een gerucht dat Bloomberg eerder de wereld in hielp, waarbij het voorspelde dat Microsoft het besturingssysteem in oktober in de winkel wil zien. Het persbureau zegt dat er bij lancering zo’n veertig desktopmachines met x86-chips zullen zijn, maar ook vijf op ARM-chips gebaseerde tablets die de strijd aan moeten binden met Apples laatste versie van de iPad.

[related_article id=”161452″]

Het geringe aantal tablets is volgens Bloomberg te verklaren door de strenge kwaliteitseisen die Microsoft aan de toestellen stelt, vergelijkbaar met de eerste golf Windows Phone 7-toestellen die op de markt kwam.

Het geschetste tijdsschema komt aardig overeen met de lancering van Windows 7 in 2009. Toen kwam de Release Canditate begin mei om de hoek kijken en op 22 oktober werd de definitieve versie aan de wereld getoond. 
 

armlanceringmicrosoftnieuwsrcrelease candidatewindows 7windows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN