Nieuws

Waarom Natuurpunt koos voor private cloud [Partner info]

Natuurpunt is een organisatie die in Vlaanderen natuur beheert, vrijwaart en ontwikkelt door gebieden aan te kopen. De organisatie telt 400 medewerkers en zo’n 90.000 leden. Voor zijn organisatie koos Natuurpunt voor de private cloud-oplossingen van Microsoft. Zo heeft het bedrijf via internet toegang tot een aantal diensten als hardware en bedrijfstoepassingen.

Natuurpunt heeft zelf de investering gedaan voor de aankoop van hardware, service storage, enz. Die applicaties biedt het bedrijf nu aan zijn eigen medewerkers aan.   Natuurpunt maakt gebruik van een drietal fysieke servers met daarbovenop een tiental virtuele machines. Via de Microsoft Hyper-V en System Center-oplossingen kunnen zij een hoge beschikbaarheid garanderen en kan ook de data-opslag flexibel aan de eindgebruiker aangeboden worden.

Cloud computing is daarenboven een schoolvoorbeeld van ‘green-IT’. Natuurpunt is erin geslaagd de energie van zijn serverpark met de helft te verminderen. En door het gezamenlijke gebruik van de infrastructuur en de schaalvoordelen op bv. het vlak van energie hebben ze al enorme besparing gerealiseerd.
 

[related_article id=”161452″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business