Nieuws

Kindle-tablet krijgt drie troonopvolgers

Amazon opent in 2012 een tweede offensief op de tabletmarkt, met drie opvolgers voor de Kindle Fire.

De Taiwanese nieuwssite CENS meldt dat lokale fabrikanten orders hebben binnengekregen voor liefst drie afzonderlijke tablets. Een daarvan is de opvolger van de budgettablet die Amazon vorig jaar september in de handel bracht, een 7-inch model met een resolutie van 1024×600 pixels.

Maar de webwinkel mikt in 2012 met twee andere tablets ook op het hogere segment van de markt. Het zal zowel een 7-inch model lanceren met een hogere schermresolutie (1280×800) als een 8,9-inch model  met 1280×800 pixels.

[related_article id=”158662″]

CENS baseert zich op contacten met producenten van touchsensoren en displaypanelen, dus er is nog weinig bekend over andere specificaties. Ondanks het feit dat de reacties op de eerste Kindle Fire gemengd waren, wist Amazon in korte tijd 4,7 miljoen exemplaren verkocht te krijgen.

In het nieuwe jaar krijgt het er echter een belangrijke Android-prijsvechter bij: volgens geruchten werkt Asus hard aan een bijzonder betaalbare Google Nexus-tablet, die volgens Android News al klaar ligt in de fabriek en minder dan 200 dollar zou moeten kosten.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business