Nieuws

Bluestacks brengt al je Android-apps naar Windows

Het populaire Bluestacks verbetert zijn appspeler. Die brengt Android-applicaties naar je Windows-desktop dankzij een speciale ARM-vertaler voor x86-machines.

Bluestacks was enkele maanden geleden uitgekomen als alphaproject en werd enthousiast gedownload door Android-gebruikers die hun apps op een groter scherm willen zien. De makers hebben nu een nieuwe technologie toegevoegd: LayerCake. Die helpt ARM-apps met de oversteek naar het Windows-platform.

“LayerCake is een ontwrichtende technologie die pc-bouwers in staat stelt om het beste van het Android-ecosysteem naar hun klanten te brengen”, zegt een vicepresident van chipmaker AMD over de technologie waarop BlueStacks inmiddels een patent heeft aangevraagd.

[related_article id=”160534″]

LayerCake heeft ook hardwareacceleratie toegevoegd aan de BlueStacks-speler, waardoor zwaardere grafische apps makkelijk op x86-machines kunnen draaien. “Het is eigenlijk heel vergelijkbaar met de hardwareversnelling van je browser”, zegt BlueStacks-directeur Rosen Sharma.

Alpha miljoen keer gedownload
Volgens het bedrijf is de alphaversie van de appspeler een enorm succes geworden, met meer dan een miljoen downloads in slechts drie maanden tijd.

De nieuwe bètaversie brengt spectaculaire nieuwe functies naar de appspeler, zoals de mogelijkheid om apps rechtstreeks binnenin het programma te downloaden. Je kunt ook tekstberichtjes syncen via BlueStacks CloudConnect en dankzij de hardwareacceleratie kan een capabele Windows-pc de meest geavanceerde Android-spellen vloeiend draaien. Een andere voordelen is dat je nu ook in volledige schermmodus kunt spelen.

BlueStacks is naar het Nederlands vertaald. De installer die de eigenlijke software binnenhaalt kun je hier downloaden. Houd er overigens rekening mee dat de pagina moeite kan hebben met laden vanwege de grote belangstelling.

Met medewerking van Seth Rosenblatt, CNet.com
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business