Nieuws

iPhoto vervolledigt mobiele iLife-suite Apple

Met de recente release van iPhoto, en eerder iMovie en GarageBand, is de hele iLife-serie van Apple beschikbaar op de iPad.

Zowel de iPad als de iPhone hebben natuurlijk al een Foto-app, maar heel veel kan deze niet. Een beetje door de foto’s bladeren, wat subtiele bewerkingen en delen via Twitter of e-mail. Dat is handig voor een paar foto’s maar als je honderden, zo niet duizenden foto’s trekt, heb je behoefte aan meer organisatie-mogelijkheden. iPhoto biedt die functionaliteit.

Foto"s inladen
De foto’s worden ingeladen uit je Filmrol en keurig ingedeeld in de mappen die je daar hebt gedefinieerd. Laten we direct beginnen met het enige omslachtige van deze app: je kunt in iPhoto niet zelf albums aanmaken. Je kunt albums importeren uit iPhoto voor OS X, of ze aanmaken in de Filmrol, waarna ze vanzelf in iPhoto verschijnen.

[related_article id=”158256″]

De interface is ingedeeld in de bekende categorieen Albums, Gebeurtenissen en Foto’s. Wanneer je drukt op een Foto, opent deze, met daarnaast een handige navigatiebalk van de overige foto’s. Druk je op Wijzig, dan verschijnt er een uitgebreide werkbalk waarin je een zeer uitgebreide reeks bewerkingen kunt loslaten op je foto’s om ze fraaier te maken. Dat gaat verder dan een rode ogen filter en wat kleurcorrecties, je kunt een serie filters toepassen, witbalans aanpassen, kleurbalans verschuiven, helderheid en contrast aanpassen en nog veel meer.

Automatische backup
Positief daarbij is dat je origineel altijd bewaard blijft, dus je hoeft niet bang te zijn schade aan te richten die je niet kunt herstellen. Uiteraard zijn je foto’s niet gevangen in de app. Je kunt ze heel eenvoudig selecteren (tijdelijk met een selectie of markeren voor een bepaalde periode) en vervolgens delen op uiteenlopende manieren. Uiteraard kun je ze mailen, maar fantastisch aan iPhoto is dat je ze ook kunt delen via wifi met andere iDevices binnen hetzelfde draadloze netwerk die iPhoto hebben draaien (maximaal 100 foto’s te gelijk). Daar was zoveel behoefte aan en het werkt fantastisch! Ook delen naar Flickr en Facebook is mogelijk, waarbij het onderschrift van je foto automatisch de statusupdate wordt.

Tot slot is er de mogelijkheid om een Verslag te maken van je foto’s. Dit is werkelijk een briljante functie. Je selecteert de foto’s die je wilt exporteren, en iPhoto maakt er een collage van met kleine en grotere foto’s die precies passen, waarbij je alle onderdelen kunt verslepen en de rest zich automatisch aanpast. Daar kun je ook widgets bij gebruiken zoals de datum, het weer, een kaart enzovoort, en het geheel vervolgens exporteren naar iCloud om te delen. iPhoto is echt zo’n app die de functie van de iPad en iPhone verandert.

iPhoto van Apple is beschikbaar voor de iPad 2 en 3 en de iPhone 4 en 4S. Voor beide versies betaal je 3,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business