Nieuws

Asus’ Transformer Prime verslaat Optimus Prime

Een Amerikaanse rechter heeft de eis van speelgoedfabrikant Hasbro om de verkoop van de Transformer Prime-tablet van Asus te verbieden, afgewezen.

De Amerikaanse speelgoedreus Hasbro diende eind vorig jaar een klacht in tegen hardwarefabrikant Asus omdat de naam Transformer Prime inbreuk zou maken op zijn handelsmerk. Hasbro bezit de rechten op de speelgoed- en filmfranchise The Transformers, waarin de robot Optimus Prime centraal staat.

De link met een bekende Androidtablet van Asus, de Transformer Prime, is dan ook rap gelegd, meent Hasbro. Asus" tablet kan omgevormd worden tot een netbook met een optionele docking, net zoals de robots uit The Transformers kunnen transformeren. De speelgoedfabrikant wou niet dat consumenten denken dat de tablet van Asus een gelicenseerd product is en heeft daarom een klacht ingediend en om een verkoopverbod gevraagd.

[related_article id=”161563″]

De rechter veegt die eis nu van tafel. “Niet alleen zijn er geen gelijkenissen in gebruik of functie tussen beide producten maar Hasbro kan ook niet aantonen dat het onherstelbare schade zou lijden als de verkoop van de Transformer Prime-tablet niet gestaakt wordt”, zo citeert PaidContent de rechter.

asusbusinesshardwarehasbrojustitiemerkrechtmobielnieuwsoptimus primetabletthe transformerstransformer prime

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN