Nieuws

Sony trekt lekke PS Vita-games in

Sony heeft deze maand al twee spellen uit de downloadwinkel van de PS Vita verwijderd nadat hackers er een lek in ontdekten.

Hackers planden begin deze maand het programmaatje VHBL vrij te geven, waarmee je dankzij een fout in het PSP-spel Motorstorm: Arctic Edge zelfgeschreven code op de PS Vita kunt draaien. Sony was hen echter te snel af en verwijderde het onveilige spel uit de downloadwinkel een dag voor de geplande lancering van de Vita Half Byte Loader (VHBL).

Niet bedoeld voor piraterij
Met VHBL kunnen PS Vita-eigenaars onder meer klassieke pc- en consolegames op hun draagbare spelconsole spelen. De code draait daarbij binnen de beveiligde sandbox van de Vita en het afspelen van gepirateerde PSP- en PS Vita-games, het doemscenario voor Sony, is niet mogelijk en is ook niet de bedoeling volgens de makers.

Afgelopen zondag meldden dezelfde hackers, die zich het Wololo-team noemen, dat ze een nieuwe exploit hadden ontdekt in de Japanse en Europese versie van het spel Everybody’s Tennis. Sony reageerde weer razendsnel en verwijderde het spel voor de hackers hun exploit publiek konden maken.

PSP achterna?
De Japanse spelfabrikant wil absoluut vermijden dat de PS Vita in de voetsporen treedt van zijn voorganger, de PlayStation Portable. Gepirateerde games op de PSP afspelen was door de vele hacks een fluitje van een cent en Sony slaagde er ondanks ontelbare pogingen niet in om de beveiligingslekken voldoende te dichten.

De kans dat het kat-en-muis-spelletje tussen hackers en Sony verhuist naar de PS Vita is groot. Wololo heeft naar eigen zeggen weet van 5 à 10 bruikbare exploits in downloadbare PSP-games voor de PS Vita. Het aanbod aan PSP-spellen voor de PS Vita zou wel eens drastisch kunnen slinken.

beveiliginghackhackershomebrewjailbreaknieuwsplaystation 3ps vitapspsonyvita half byte loader

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals