Nieuws

Video’s monteren op je iPhone of iPad

Wie had ooit gedacht dat je video’s zou kunnen bewerken op je smartphone of tablet? Met Apples iMovie kan het.

Met de komst van de nieuwe iPad is er ook een nieuwe versie van iMovie gelanceerd. Meestal wanneer een app als deze een update krijgt, gaat het om handige kleine nieuwe functies en verbeteringen aan de interface. Dat is ook nu het geval, maar Apple heeft ook een belangrijk nieuw onderdeel toegevoegd.

Trailers maken
OSX-gebruikers kennen het al van de desktopversie van iMovie: Trailers. Wat trailers zijn hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Hollywood is er goed in, en dankzij Apple kun ook jij nu heel eenvoudig spectaculaire trailers in elkaar draaien in iMovie.

[related_article id=”158256″]

Het concept is simpel: je kiest een thema (zoals avontuur, romantiek, enzovoort) en vervolgens toont iMovie wat voor soort clips je nodig hebt (zoals een shot van een persoon, twee personen, landschap, rennende mensen enzovoort). Vervolgens pas je de teksten aan die tussen de clips worden getoond op een prachtige hogeresolutie achtergrond van Apple.

Geoptimaliseerd voor iPad 3
Eenmaal alles ingevuld is je trailer klaar en het resultaat zal je (mits je je hebt gehouden aan de omschrijvingen van de clips) verbazen evenals iedereen waaraan je ze toont. De trailers zijn geoptimaliseerd voor het Retina Display qua resolutie en dat is een lust voor het oog.

Daarnaast heeft Apple dus ook het een en ander verbeterd aan de interface. Zo is het nu eindelijk mogelijk om clips te snijden met behulp van een vingerbeweging. Ook kun je nu frames stilzetten, muziek importeren uit GarageBand en is er een weergave die de individuele geluidsniveaus van de clips toont. Het zorgt ervoor dat de interface ineens een stuk prettiger werkt en minder beperkt voelt, al is het natuurlijk nog lang geen Final Cut Pro.

Geen desktopvervanger, wel goed
Dat hoeft ook niet, want voor dat werk gaan we wel naar de desktop, maar het is fantastisch dat je met een paar handelingen op je telefoon of tablet een film in elkaar kunt draaien.

Apples mobiele iMovie kost 3,99 euro en is beschikbaar voor de iPhone 4 en 4S, de iPod Touch van de vierde generatie, en de iPad 2 en 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business