Nieuws

Facebook verplicht Timeline voor bedrijven

Wie een pagina voor een organisatie of bedrijf beheert op Facebook, kan morgen wel eens voor een onaangename verrassing komen te staan.

Eind vorige maand maakte Facebook zijn Timeline-profielpagina voor bedrijven, merken en organisaties beschikbaar. Wie dat wenste kon sindsdien de overstap al wagen. Vanaf vrijdag 30 maart heb je echter geen keuze meer. Facebook zet dan alle pagina’s automatisch over.

Nieuwe functies
Je bent dus best voorbereid. In de bijgevoegde video’s toont Facebook wat je allemaal met de nieuwe Timeline kunt en hoe je de nieuwe functies gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld, in tegenstelling tot particuliere gebruikers, een post vastpinnen bovenaan je profielpagina voor maximum een week.

Fans en klanten kunnen je voortaan ook privé-berichtjes sturen waar je dan weer op kunt antwoorden. Voor de Timeline konden fans enkel op je berichtenmuur hun boodschap kwijt. Een andere nieuwigheid is dat paginabeheerders voortaan statistieken in realtime kunnen bekijken.

Voor de gewone gebruiker heeft Facebook geen datum vastgelegd waarop de Timeline er bij iedereen zal staan. Eind januari begon de sociale netwerksite wel met een geleidelijke uitrol van de Timeline maar nog niet iedereen is aan de beurt geweest. Wie de nieuwe lay-out maar niets vindt, kan hem met behulp van een browserextensie verbergen.

marketingnieuwstijdlijntimelineverwijderen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen