Nieuws

Artiesten brengen wind in kaart

Twee technologie-artiesten aan het hoofd van Googles ‘Big Picture’-visualisatieonderzoeksgroep maken een landkaart die een timelapse toont van alle windsnelheden in de Verenigde Staten.

“Een onzichtbare, oeroude krachtbron omringt ons – energie die de ruggengraat was van eerste ontdekkingsreizen en die in de toekomst erg belangrijk zou kunnen zijn”, schrijven de artiesten in een bericht. “Deze kaart toont het delicate traject van wind die over de VS blaast.”

Natuurkunst
De zwarte kaart, die simpelweg ‘Wind Map’ heet, toont witte strepen die variabele windsnelheden van 1 tot 50 kilmeter per uur voorstellen. Hoe sterker de winds, hoe dichter de strepen bij elkaar staan. terwijl de winden over Amerika glijden, onstaan krullerige patronen. Zo zie je sierlijke curves bij de Rocky Mountains en sterkere windstoten aan de Great Lakes.

[related_article id=”158901″]

Fernanda Viegas en Martin Wattenberg, de makers van deze kaart, kregen de data van de National Digital Forecast Database, die één keer per uur gedownload wordt. Ze schrijven dat ze graag een visualisatie willen maken voor de hele wereld, maar dat ze nog geen bron hebben gevonden voor globale winddata.

Het project lijkt wat op NASA’s visualisatie van de zeestromingen die gisteren werd vrijgegeven.

Artiesten brengen wind in kaart (foto: CNet)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business