Nieuws

Je iPad als muziekinstrument

GarageBand heeft de iPad letterlijk veranderd van een aardige tablet in een heus medium voor artiesten en wannabe muzikanten. Nog nooit was het zo eenvoudig om een liedje in elkaar te draaien en te exporteren. Goed nieuws: er is een nieuwe versie, met een paar heerlijke extra’s!

Uiteraard heb je nog steeds enigszins talent nodig om een liedje te produceren, maar als je verstand hebt van muziek maar simpelweg geen instrument speelt, kun je met GarageBand alsnog iets maken dat fantastisch klinkt. Dat komt mede door de Smart Instruments die Apple heeft ingebouwd, oftewel, instrumenten die het belangrijkste werk voor je doen. Het enige dat je hoeft te doen is het akkoord kiezen.

Muzikale kennis niet vereist
Er waren al veel nieuwe Smart Instruments in GarageBand, maar in de nieuwe versie zijn daar nog een paar aan toegevoegd, zoals de Smart Strings, waarmee je met een paar handelingen een prachtig strijkorkest kunt fabriceren, zonder enige muzikale kennis. Ook zijn er nieuwe keyboards toegevoegd aan het onderdeel Smart Keyboards, om wat extra geluiden aan het assortiment toe te voegen.

[related_article id=”158256″]

Jammen met iPads
Fantastisch is de nieuwe functie Jam session, waarmee je zonder enige moeite verschillende iPads aan elkaar kunt koppelen, en samen muziek kunt maken. Dat werkt fantastisch, de bandleider start de opname en zodra iedereen klaar is met inspelen, worden de verschillende tracks gedownload naar de iPad van de bandleider en vormen samen een nummer. Zonder haperingen, zonder moeilijk gedoe. Dit voelt daadwerkelijk als een revolutie.

Daarnaast is er eindelijk een pianorol toegevoegd, oftewel, wanneer je iets hebt ingespeeld maar het is net niet zuiver of strak ingespeeld, dan kun je wat je hebt ingespeeld verschuiven en veranderen qua tempo of toonhoogte zodat je precies de klanken en het ritme krijgt dat je wilt.

Dit soort wijzigingen zijn nauwelijks meer subtiel te noemen en ze tillen GarageBand naar een totaal nieuw niveau. Houd je van muziek en heb je een iPad, dan moet je deze app hebben!

GarageBand kost 3,99 euro en is beschikbaar voor de iPad, iPhone en iPod Touch. De app komt wel het best tot zijn recht op Apples tablet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business