Nieuws

Levering Raspberry Pi opnieuw vertraagd

De twee elektronicareuzen die de Raspberry Pi verdelen schorten de levering tijdelijk op omdat de spotgoedkope Linuxcomputer geen CE-keurmerk heeft.

De ontwikkelaars van de Raspberry Pi waren van mening dat hun computer geen Europees CE-veiligheidscertificaat nodig heeft omdat het geen eindproduct betreft. Zo wordt de Raspberry Pi bijvoorbeeld geleverd zonder behuizing. RS Components en Premier Farnell, de twee verdelers, willen gezien de grote vraag geen risico nemen en vragen daarom zekerheid.

Testen zijn formaliteit
The Raspberry Pi Foundation, de liefdadigheidsinstelling achter de gelijknamige minicomputer, heeft daarom besloten om de nodige testen zelf uit te voeren. Die zouden enkele dagen in beslag nemen en niet meer dan een formaliteit zijn. Bij de ontwikkeling van de Pi is immers rekening gehouden met de Europese richtlijnen.

[related_article id=”152275″]

Inmiddels zijn 2.000 exemplaren van de eerste lading Raspberry Pi’s aangekomen in het Verenigde Koninkrijk. Zodra er een CE-stickertje op kleeft, worden ze aan de verdelers bezorgd, die ze aan de eerste kopers zal leveren.

RS Components gaat binnenkort ook een aparte webshop voor de Raspberry Pi lanceren. Die biedt uitgebreide betaalmogelijkheden waaronder PayPal, Mastercard en Visa. Kopers zullen ook kunnen kiezen of ze in ponden, euro’s of dollars betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business