Nieuws

Tekenfilm Angry Birds komt naar elk scherm

Rovio Mobile maakt bekend dat het vanaf de herfst een wekelijkse Angry Birds-tekenfilm gaat uitbrengen.

Hoofd animatie van Rovio Mobile Nick Dorra, aanwezig op de MIPTV-conferentie in het Franse Cannes, zegt dat de animatieserie 52 afleveringen zal tellen. De nieuwe Angry Birds-cartoons moeten zo tussen de 2,5 en 3 minuten duren en zullen ergens na de zomer op het toneel verschijnen.

“We gaan het uitrollen naar alle mogelijke toestellen”, zei Dorra volgens The Guardian. De Rovio-medewerker bevestigt ook dat een volledige animatiefilm in de maak is, maar dat het tot na 2014 zal duren voor die op het scherm zal verschijnen.

Rovio Mobile heeft ambitieuze plannen voor zijn populaire mobiele spel en maakte vorig jaar al bekend dat het bezig was om de koddige vogels en varkens te transformeren van eendagsvlieg naar volwaardig entertainmentmerk. “Angry Birds wordt de nieuwe Mickey Mouse”, zei Rovio-directeur Peter Vesterbacka destijds tegen ZDNet op Mobile World Congress.

De eerste wapenfeiten van het Angry Birds-conglomeraat zijn al bekend. Zo bracht het Finse bedrijf een Angry Birds-kookboek en -bordspel (zie boven) uit en lanceerde het een eigen speelgoedlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business