Nieuws

AZ Klina koos voor Microsoft cloud computing [Partner info]

Naast artsen en verpleegkundigen werkt in elk ziekenhuis een team van ICT-mensen met een zeer grote verantwoordelijkheid. Hun systemen en technologieën zijn vaak onmisbaar bij het stellen van een diagnose, bij de eigenlijke behandeling en om de situatie van een patiënt blijvend op te volgen. Om zijn ICT-processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen en elektronische patiëntendossiers efficiënt te beheren koos AZ Klina in Brasschaat voor de private cloud-oplossingen van Microsoft .

Het ziekenhuis liet zich in het proces begeleiden door Ferranti. Concreet bracht de ICT-leverancier o.a. een back-upversie aan op basis van System Center Data Protection Manager. Ze voorzagen ook opleidingen voor de systeembeheerders van AZ Klina op vlak van Hyper-V, System Center Operations Manager en System Center Data Protection Manager.

Sinds de cloud-implementatie verloopt de medicatieverdeling van de apotheek naar de verschillende verpleegafdeling vlotter dan voordien, bespaart het ziekenhuis maar liefst 33 % op de energiekost voor ICT en is er een hogere beschikbaarheid voor belangrijke applicaties als het labo, het medicatiebeheer, de voedingsdienst en de medische dossiers. Bij een technische storing zal de eindgebruiker -in dit geval de arts, de verpleegkundige maar niet in het minst ook de patiënt- namelijk geen enkele hinder ondervinden. Op die manier kan AZ Klina op elk moment de allerbeste zorg garanderen.

[related_article id=”161452″]

 

Bekijk de volledige case hier.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business