Nieuws

New York installeert aanraaktelefoons

New York gaat de hippe toer op: het vervangt volgende maand betaaltelefoons door met internet verbonden aanraakschermen die informatie en advertenties weergeven.

De stad start het programma volgende maand en zal zogenaamde smartscreens van 32 inch installeren. De schermen zijn uitgerust met een breedbandinternetverbinding en ze worden geplaatst in 250 oude New Yorkse telefooncellen.

Volgens de New York Post is het uiteindelijk de bedoeling alle 12.800 buitentelefoons te vervangen door deze slimme schermen.

New York installeert aanraaktelefoons

Computer op de hoek van de straat
De nieuwe aanraaktelefoons zijn gratis en genereren inkomsten via lokale advertenties. De bevolking kan de kiosken gebruiken om informatie op te zoeken over lokale restaurants, vlakbij gelegen winkels en attracties voor toeristen. Zelfs verkeersinformatie kun je opzoeken op de multimediaschermen.

In de toekomst zul je in de hokjes populaire applicaties zoals Skype kunnen gebruiken, of wanneer je een belangrijke mail verwacht kun je even binnenspringen in de multimediacel om in te loggen in je e-mailaccount. De stad wil de cellen ook omtoveren tot wifi-hotspots, waardoor ze andere toestellen ook van internet voorzien.

Volgens het artikel in de New York Post kosten de schermen de stad niets. Bovendien helpen ze in de toekomst inkomsten genereren. Na het testprogramma krijgt de stad 36% van de advertentie-inkomsten, zegt de krant. Een woordvoerster van de stad vertelt de krant dat New York vandaag zo’n 18 miljoen dollar per jaar verdient aan betaaltelefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business