Nieuws

Stop Spotify op je blog

Dankzij het nieuwe Spotify Play kun je in een paar simpele stappen muziek toevoegen aan je blog of site. Alleen wel jammer dat je bezoekers ook Spotify moeten hebben om het te kunnen spelen.

Om Spotify te kunnen integreren in je website, moet je de desktopclient hebben geïnstalleerd en een Spotify-account hebben. Als je nu een nummer, album of afspeellijst wilt toevoegen klik je met de rechter muisknop op het gewenste item en selecteer je de optie ‘Spotify URI kopiëren.’ Spotify kopieert nu een uniek ID-nummer naar het Windows-klembord.


Als je nu vervolgens naar de Spotify Developer-website surft, kun je de code plakken bij stap 2. Nu verschijnt er een embed code bij stap 3, die je weer naar het klembord kunt kopiëren. Als je nu de WYSIWYG-editor van je blog of website opent, zorg dan dat je de HTML-weergave hebt ingeschakeld en voeg de gekopieerde embedcode toe.  Het resultaat kun je onderaan de pagina bewonderen.


Houd er wel rekening mee dat Spotify nog maar beschikbaar is in dertien landen, waaronder België en Nederland, maar dat bezoekers die niet in deze landen wonen de nieuwe knop niet kunnen gebruiken. Je bezoekers kunnen de muziek ook alleen beluisteren als ze de Spotify-desktopclient hebben geïnstalleerd. Als ze dat niet hebben, krijgen ze alleen een downloadlink in beeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business