‘Google wil Motorola weer verkopen’

Google heeft met Motorola een veelzijdige reus in huis gehaald. De Wall Street Journal suggereert dat het bedrijf wordt doorverkocht aan Huawei.

De informatiegigant betaalde 12,5 miljard dollar voor Motorola. Maar door de aankoop zit het met een concurrentieprobleem. Google maakt immers het Android-besturingssysteem dat het gratis weggeeft aan telefoomakers. Maar tegelijk heeft het met Motorola zelf een telefoonmaker in handen.

De Wall Street Journal probeerde uit te vissen wat de plannen zijn met het bedrijf. Google wil immers vooral de 17.000 patenten van Motorola. Die moeten Android beschermen tegen rechtszaken.

[related_article id=”158901″]

Maar daarnaast zijn er nog de 20.500 werknemers en 92 wereldwijde afdelingen. Om nog maar te zwijgen van het opgestapelde verlies van 5,3 miljard dollar.

Alles tegelijk
Wat de exacte plannen zijn heeft de Wall Street Journal niet kunnen onthullen. Maar op basis van gesprekken met zowel Google- als Motorola-werknemers lijkt het bedrijf er van overtuigd dat het wel degelijk hardware kan maken bij Motorola en tegelijk software kan ontwikkelen voor concurrenten van het overgenomen bedrijf..

Verkoop
Toch zijn er volgens de zakenkrant geruchten dat Google de telefoonafdeling te koop heeft aangeboden aan Huawei. Ook de settopbox-afdeling zou in de etalage staan. Al ontkent een bron bij Google de verkoopsplannen.

Analist Pierre Ferragu van onderzoeksbureau Bernstein pleit in de Wall Street Journal voor een verkoop. “De reden om Motorola te kopen was om de patentportfolio te versterken. Nu ze dat hebben is de meest logsiche zet om de rest te verkopen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business