Ivy Bridge verwacht voor 23 april

De eerste aankondiging voor Intels Ivy Bridge wordt verwacht op 23 april. De chips beloven een betere verwerking van graphics en multimedia.

De eerste lancering zal volgens onze collega’s van CNet binnen een dikke week gebeuren. Ivy Bridge is een 22-nanometer chip en is bedoeld voor het grote publiek. De chip gebruikt onder meer 3D transistortechnologie waarmee de transistors verticaal worden geplaatst. Ook ondersteunt de processor USB 3.0.

CNet verwacht dat Apple onder meer met een dunnere 15 inch MacBook met de nieuwe chip komt. HP, Dell, Sony, Toshiba, Acer en Asus zullen eveneens nieuwe systemen uitbrengen, of hun bestaande modellen updaten met Ivy Bridge.

[related_article id=”152275″]

Dat Ivy Bridge eind deze maand zou verschijnen werd al een tijdje gezegd, maar nu wordt er door de bronnen van CNet ook een datum op geplakt. Door de chip wordt verwacht dat er veel laptops, zelfs zeer prestatiegerichte toestellen, een pak dunner kunnen worden.

De uitrol zal vermoedelijk wel geleidelijk aan gebeuren. Zo maakte Intel in het verleden eerst de quadcorechips beschikbaar gevolgd door stroomzuinige versies voor ultrabooks en de MacBook Air.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business