Nieuws

Grote schoonmaak Adobe Premiere Pro CS 6

Adobe Premiere Pro CS6, de aanstaande videobewerker voor professionals, is rigoureus op de schop gegaan om diens krachtige Mercury Engine beter uit de verf te doen komen.

“De auto rondom de prachtige, krachtige motor was niet zo fijn om mee te rijden als moderne bewerkers dat wilden”, zegt productmanager Al Mooney over de verbeterde videosuite. Mooney doelt daarmee op de CS5 Mercury Playback Engine, die computers met high-end videokaarten via hardwareversnelling radicale snelheidsvoordelen bood.


De verbeterde Premiere Pro-interface heeft nog altijd twee grote deelschermen aan de bovenzijde, met op links de bronclip en op rechts de bewerkte video. Maar: de controleknoppen rondom de videoschermen zijn flink teruggeschroefd, zodat de nadruk nu veel meer op het beeld ligt. Het is ook makkelijker geworden om knoppen en balken naar wens aan te passen

Ook in het projectvenster is hard gewerkt aan meer overzicht. In plaats van een statische lijst met assets krijgen Premiere Pro-gebruikers nu een interactief venster met thumbnailweergaven, die ze meteen kunnen previewen. Het is daarnaast mogelijk om door de voorproefjes heen te spoelen en en snel in- en uitpunten te bepalen.

Andere belangrijke wijzigingen zijn, voorlopig beperkte, ondersteuning in de Mercury Playback-engine voor de OpenCL-interface. Dit is op dit moment alleen nog het geval voor enkele grafische kaarten van AMD waarmee de laatste generatie 15-inch en 17-inch MacBook Pro  zijn uitgerust.

Ook het live trimmen van clips is een speerpunt van Premiere Pro CS6. Terwijl voorgaande versies het beeld stil zetten bij elke wijziging, blijft de bewerkte video nu gewoon doorspelen, zodat je meteen ziet wat voor effect je bewerkingen hebben.

De opgeschoonde interface van het Adobe-pakket komt op het juiste moment, omdat Apple de laatste maanden hard heeft gewerkt om de onrust te bedwingen rondom zijn nieuwste videobewerker Final Cut Pro X. Veel teleurgestelde gebruikers van Apples videosuite zijn van plan om over te stappen en Adobe wil deze professionals maar wat graag verwelkomen met een bruikbare interface.

Adobe besteedt ook veel aandacht aan de nieuwe versie van After Effects CS6, een belangrijk programma voor de montagekamer en montagestudio. Het bedrijf heeft een harde schijf-cache toegevoegd aan de software, zodat ontwerpers gerenderde videoframes tijdelijk kunnen opslaan om wijzigingen te kunnen uitproberen, wat volgens het bedrijf uren werk terugbrengt tot een paar seconden. 

Een volledige lijst van de nieuwe functies en wijzigingen kun je vinden op de Adobe Production Premium CS6-pagina. Dit pakket, vooral bedoeld voor videoprofessionals, zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal op de markt komen. Adobe heeft nog geen prijsinformatie vrijgegeven.
Met medewerking van CNET.com
 


 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business