Nieuws

Larry Page: ‘Google+ is de sociale ruggengraat’

De evolutie van Google+ is een heel ander verhaal dan het sociale platform op zich, beweert Google-topman Larry Page.

Tijdens de earnings call nam Page even de tijd om het over Google+ te hebben. Hij noemde het de ‘sociale ruggengraat’ en herinnerde luisteraars eraan dat de dienst geen uitgangspunt is maar een sociaal raamwerk dat alle Googlediensten moet samenbrengen.

De topman herhaalt dat Plus 170 miljoen leden heeft en dat “de sociale bestemming groeit als een nieuw product met een gezonde groei”. Volgens Page is Google blij dat sommige Google+-gebruikers meer dan een miljoen volgers hebben; hij heeft er twee miljoen.

[related_article id=”158901″]

Zoekevolutie
Na Plus" visuele upgrade van gisteren praatten Googles Vic Gundotra en Bradley Horowitz tijdens de zogenaamde Roundtable van onze collega’s van technologiewebsite CNet over de toewijding van de dienst.

Als antwoord op de vraag ‘Hoe belangrijk is het sociale signaal?’ antwoordde Page dat sociale data zoekresultaten opmerkelijk kunnen verbeteren. “Voor het eerst zoekt het zoekveld niet gewoon naar een rijtje letters.” Page haalt het voorbeeld aan van het zoeken naar een vriend met een vrij algemene naam. Dankzij het sociale aspect vindt Google meteen de juist Ben Smith en geeft het geen resultaten die puur op PageRank gebaseerd zijn.

“We hebben al veel van deze signalen, en we kunnen altijd betere relevantie gebruiken”, besluit Page. “Ik geloof dat zoeken sterk zal veranderen. Het zal een hoop van deze sociale signalen bevatten, samen met andere factoren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business