Nieuws

Klassiek griezelen op je iPad

In de angstaanjagende app iPoe – The Interactive and Illustrated Edgar Allan Poe Collection kan je drie van Poe’s bekendste verhalen lezen.

Het eerste verhaal, “The Oval Portrait”, bevat ondermeer een schilderij dat je alleen bij gedimd licht kunt zien, een man die leest bij kaarslicht en langzaam in slaap valt en een gruwelijk einde dat je rechtop in je stoel zal doen zitten. Zet je koptelefoon op voor een extra-creepy ervaring.

Interactieve elementen
In “The Tell-Tale Heart” hoor je het bekende kloppen van het hart van de oude man en er is niks engers dan plotseling geconfronteerd worden met “The Masque of the Red Death”. Elk verhaal bevat een aantal interactieve elementen die perfect aansluiten bij het verhaal. Op één pagina kan je zelfs je vinger op het scherm van de iPad drukken, waarop er een bloederige vingerafdruk ontstaat.

[related_article id=”161563″]

Het artwork doet denken aan die van stripboeken, in het bijzonder die van Dark Horse Comics. In de schetsboek sectie kan je de schetsen van illustrator David Garcia Fores zien. Veeg met je vinger over de schetsen en je krijgt de volledige illustratie te zien.

Het enige dat een beetje irritant aan deze app is, is dat de pagina’s vreselijk traag omslaan. Soms dachten we dat we het pijltje niet goed hadden aangetikt omdat het zo lang duurde voor de volgende pagina geladen was.

iPoe – The Interactive and Illustrated Edgar Allan Poe Collection is beschikbaar voor de iPad en kost 2,99 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business