Nieuws

Levering Raspberry Pi vangt aan

De 10.000 geïnteresseerden die als eersten een Raspberry Pi bestelden, krijgen de spotgoedkope Linuxcomputer deze week eindelijk in handen.

Een groep schoolkinderen uit het Britse Leeds ontving afgelopen vrijdag de eerste productie-exemplaren van de Raspberry Pi uit handen van Eben Upton, één van de oprichters van de liefdadigheidsinstelling die het systeem ontwikkelde. Upton gaf hen ook een spoedcursus programmeren.

Deze week
Een woordvoerder van elektronicagigant Premier Farnell, dat samen met RS Components de verdeling van de Raspberry Pi op zich neemt, zei aan de BBC dat particulieren die één van de 10.000 eerste exemplaren bestelden hun Raspberry Pi vanaf 20 april mogen verwachten. De levering werd al twee maal uitgesteld omwille van een verkeerd type netwerkconnector en verwarring over het CE-keurmerk.

[related_article id=”152275″]

De Raspberry Pi heeft een ARM-processor met kloksnelheid van 700 MHz, 256 MB RAM, twee USB-poorten, een HDMI-uitgang en een ethernetaansluiting. Het systeem werd ontwikkeld om kinderen en studenten warm te maken voor programmeren en is met zijn prijs van 35 dollar niet veel duurder dan een schoolboek. De uitstekende prijs-prestatieverhouding van de Pi spreekt ook veel hobbyisten aan, die de computer onder meer willen inzetten als XBMC-mediacenter voor hun televisie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business