Nieuws

Stink Different: ruik naar een nieuwe Mac

Drie Australische artiesten werken samen met een parfumfabrikant om een geur te ontwikkelen die net als een gloednieuw Appleproduct ruikt.

Hou jij van de geur van nieuwe, net-uit-de-doosproducten? Dat gecombineerde boeket van karton, plastic en gedrukte inkt? Hou je dan maar vast: drie Australische ontwerpers, collectief gekend als Greatest Hits, werken aan een geur die net zo ruikt als een vers Appleproduct. De drie werken samen met Air Aroma, een bedrijf dat ‘geuroplossingen’ ontwikkelt.

Computerdoosgeur
Waar de geur dan precies naar ruikt is wat vaag, en het hele verhaal lijkt wat ongeloofwaardig. Maar, zoals Air Aroma het zelf omschrijft: “De geur die we ontwikkelen voor Greatest Hits omvat de geur van plastic dat om de doos zit, drukinkt op karton, de geur van papier en plastic componenten in de doos en natuurlijk de aluminium laptop die rechtstreeks uit de fabriek komt.”

[related_article id=”158256″]

Je ruikt dus naar een nieuwe computer. Geen onderliggende hint van rozenblaadjes of kersen, geen fruitige walm van tropische boomvruchten: in se ruik je naar bouwmaterialen.

De makers stuurden blijkbaar een gloednieuwe MacBook Pro naar een Frans geurlaboratorium, dat er meteen mee aan de slag ging tot het de formule voor de Macgeur gevonden had.

Kunst
Stink Different – inderdaad – is momenteel niet te koop: het werd specifiek gemaakt voor een kunsttentoonstelling in Melbourne. En toch: als er maar genoeg mensen om smeken, vind je het in de toekomst misschien wel in een Apple Store in je buurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business