Nieuws

Krijgen huidige Windows Phones update naar Windows Phone 8?

Een medewerker van Microsoft beweert dat alle Windows Phone-toestellen die vandaag op de markt zijn een update krijgen maar andere bronnen spreken hem tegen. Microsoft weigert duidelijkheid te scheppen.

Volgens de Portugees Nuno Silva, developer evangelist bij Microsoft, komt er voor alle Windows Phone-toestellen die tot dusver op de markt verschenen zijn, een update naar de volgende grote versie. Daarmee bedoelt hij waarschijnlijk Windows Phone 8, dat intern de werknaam Apollo draagt.

Silva deed die uitspraak tijdens een interview met de Portugese nieuwssite Zwame. De YouTube-video van dat interview werd inmiddels privé gemaakt maar de fansite WMPoweruser heeft het belangrijkste fragment weer geüpload en vertaald. Silva beweert daarin dat hij de toestemming van Microsoft had om de onthulling te doen.

[related_article id=”161563″]

The Verge heeft echter van een van zijn naar eigen zeggen betrouwbare bronnen bij Microsoft vernomen dat het tegendeel waar is. Eerder vernamen onze Amerikaanse ZDNet-collega’s hetzelfde. Volgens deze bronnen zou geen enkel Windows Phone-toestel dat vandaag op de markt is een update krijgen naar Windows 8.

Microsoft, dat door The Verge om een reactie gevraagd werd, ontkent noch bevestigt de beweringen van Silva: “We hebben niets te melden over toekomstige lanceringen.” De softwarereus liet wel weten dat alle apps die vandaag in de Marketplace te vinden zijn onder Windows Phone 8 zullen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business