Nieuws

Intel-topman: Onze eerste smartphone komt deze week

Intel-directeur Paul Otellini onthulde tijdens een conference call rond de kwartaalresultaten dat de eerste smartphone met Intel-hardware deze week uitkomt.

Om welk toestel het gaat wou Otellini volgens ZDNet.com niet kwijt maar volgens Computerworld gaat het om de Xolo X900 van de Indiase fabrikant Lava International. Die zou deze week exclusief in het thuisland gelanceerd worden.

De Xolo X900 werd door Intel en Lava voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona eerder dit jaar. Een journalist van The Verge kreeg hem kort in handen.Deze Android-smartphone heeft een hd-scherm met een diagonaal van 4,03 inch en rekent aan 1,6 GHz op de eenkernige Z2460-cpu uit Intels nieuwe Atom Medfield-lijn.

[related_article id=”161563″]

Ook Lenovo, Orange en Motorola komen met Intel-smartphones
Tijdens de presentatie van Intels smartphoneplannen begin dit jaar zei Otellini echter dat de K800 van Lenovo ’s werelds eerste Intel-smartphone zou worden. Volgens The Verge krijgt dit Android 4.0-toestel dezelfde Medfield-chip als de Xolo X900 en een scherm van 4,5 inch. Lenovo’s Intel-smartphone zou wel enkel in China op de markt komen.

In Europa zou Orange in juni een Intel-smartphone op de markt brengen in Frankrijk en Groot-Brittannië. Deze smartphone krijgt de naam Santa Clara en heeft een 4-inchscherm met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, Atom Z2460-CPU met kloksnelheid van 1,6 GHz, 1GB RAM, een achtmegapixelcamera die filmt in 1.080p, HDMI-uitvoer en een NFC-chip.

Daarnaast zou ook Motorola met Intel zijn overeengekomen om smartphones en tablets met Medfield-chip te lanceren. Omdat de chips van Intel gebaseerd zijn op de X86-architectuur heeft Intel Googles mobiele besturingssysteem Android hiervoor herschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business