Nieuws

Automatiseer je leven met Ninjablokken

Een gecomputeriseerd detectieplatform kan je vertellen wanneer je hond op de sofa zit of wanneer iemand je ochtendkrant wil stelen.

Als je leven nog niet complex genoeg is, of je bent gewoon een controlefreak, dan is het tijd om wat Ninja aan je leven toe te voegen. Ninja Blocks, een platform dat uitgerust is met sensors, is het resultaat van een succesvol Kickstarterproject dat meer dan 100.000 dollar inzamelde. De blokken gehoorzamen simpele ‘als dit, dan dat’-opdrachten die wat functionaliteit toevoegen aan je omgeving.

Zo kan een blok je een sms sturen wanneer de koerier een pakje aan je deur aflevert. Of je kunt Siri een lamp laten aanknippen in de woonkamer.

Arduino
Bij elk blokje vind je een aangepast Arduinobord, een ingebouwde accelerometer en een thermometer. Door seonsors toe te voegen kun je stroom, vochtigheid, beweging, afstand, geluid en licht meten, én video opnemen. Dankzij uitbreidingspoorten kun je je blokje laten reageren op de omgeving; met ingebouwde ethernet- en USB-poorten kun je al heel wat.

De blokjes verbinden met het internet dankzij een dienst die Ninja Cloud heet. Die dienst verbindt hen met websites als Twitter, Facebook en Dropbox. Gebruikers hebben geen programmeerervaring nodig, maar je kan gerust aan de blokjes prutsen en solderen als je dat wil.

Het bedrijf dat deze Ninja Blocks maakt heeft kantoren in San Francisco en Sydney. De blokjes moeten in mei op de markt verschijnen voor zo’n 160 dollar per blokje of 264 dollar voor een blokje en een set sensors (licht, temperatuur, vochtigheid, afstand en beweging, en een drukknop).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business