Nieuws

Twittertip #4: Tweet een job bij elkaar

Twitter zorgt voor vermaak en informatie, maar in sommige gevallen kan het je ook een nieuwe job bezorgen. Een selectie van tips om je aan de slag te helpen.

Hoewel Linkedin nog steeds de voornaamste plek is voor werkgevers om online kandidaten te vinden, biedt Twitter een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over mogelijke werkgevers/werknemers. Uiteraard biedt het je ook een kans om minder formeel om te gaan met mensen in je vakgebied.

Zie er verzorgd uit
Net als bij een sollicatiegesprek is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Je hoeft je profiel niet te manipuleren om werkgevers te lokken, maar zorg wel dat je biografie en profielafbeelding er aantrekkelijk uitzien. En gebruik ook je echte naam, want uiteindelijk is je Twitter-account een verlengstuk van je c.v. Uiteraard staat het je vrij om een link toe te voegen naar een online kopie van dit document en kun je vorige functies kort aanstippen in je profiel.

Volg gericht
Uiteraard is het een goed idee om relevante bedrijven en invloedrijke mensen toe te voegen aan je lijst met volgers. Niet alleen kom je zo meer te weten over jouw tak van sport, maar het geeft je ook beter inzicht in de bedrijven waar je mogelijk geïnteresseerd in bent om voor te werken. Het hangt van land tot land af wie de beste doelwitten zijn, maar het voordeel van Twitter is dat je internationale kennis en contacten kunt opdoen, die later misschien van pas kunnen komen.

Manipuleer niet
Een van de leukste kanten van Twitter is zijn directheid en open karakter. Probeer dus niet om via glibberige tweets een baan in de wacht te slepen, maar wees vooral vriendelijk, geïnteresseerd en retweet bijvoorbeeld alleen de zaken die je echt interesseren. Mocht een gelegenheid zich voordoen, zal je die vanzelf zien langskomen, mits je natuurlijk de juiste mensen volgt.

Gebruik Twitter-zoekmachines
Vacaturebedrijven hebben Twitter inmiddels ook ontdekt, waardoor open vacatures in toenemende mate op de microblogsite zijn te vinden. Twitterjobsearch.com is daar een goed voorbeeld van en probeer ook lokale recruiters te volgen die een Twitter-account hebben geopend.

Mis geen kans
Niet iedereen zit de hele dag door op Twitter, dus het is verstandig om jezelf ook op de hoogte te houden als je niet in de buurt bent van je Twitter-profiel. Met de leuke dienst Tweetbeep ontvang je elk uur een e-mail wanneer je genoemd wordt, een belangrijk trefwoord of jouw website voorbij komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business