Nieuws

ZDNet presenteert eerste Belgische Raspberry Pi

ZDnet heeft als een van de eersten in België een Raspberry Pi in handen. We gaan de minicomputer live reviewen in een Google+ Hangout en jij bent welkom.

De Raspberri Pi is een computer zo groot als een pakje sigaretten en heeft een ARM-processor met kloksnelheid van 700 MHz, 256 MB RAM, twee USB-poorten, een HDMI-uitgang en een ethernetaansluiting. Het systeem kost amper 35 dollar.

Toen de verkoop eind februari startte, was de eerste lading computers in een uur uitverkocht. En dat terwijl de toestellen nog niet eens leverbaar waren. De eerste leveringen zijn immers pas vorige week gebeurd.

[related_article id=”152275″]

De Hangout
ZDNet heeft ook een exemplaar te pakken gekregen en willen onze ervaringen graag delen met onze lezers. Vandaar dat we morgen een Google+ Hangout gaan opzetten waarin we het toestel gaan demonstreren. Deelnemers mogen vragen stellen en de reviewer gaat daar naar goeddunken en vermogen een antwoord of een adhoctest bij verzinnen.

Of zo’n Hangout-review goed gaat werken? Geen idee, maar het zal ons niet tegenhouden om toch te proberen. Hou ZDNet morgen in de gaten, als we verdere instructies publiceren voor kandidaat-deelnemers. Het aantal mensen in een Hangout is beperkt tot 10, dus deelnemen zal ook een kwestie van geluk worden. Indien je geen Google+-account hebt, is het misschien een slim plan om die nu al aan te maken.

De foto’s krijg je nu al.

Raspberry Pi

Raspberry Pi


USB-poort en ethernetpoort van de Raspberry Pi


Stroomvoorziening van de Raspberry Pi


Een geheugenkaart met het besturingssysteem

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business