Nieuws

Nieuwe iPad of iPhone? Zo zet je gegevens over!

Als je gezwicht bent voor een nieuwe iPhone, iPod Touch of iPad en er al eentje had, wil je waarschijnlijk al je gegevens en apps overzetten. Wij tonen hoe je dat doet.

Voorbereiding
Het is altijd slim om een kopie van je gegevens te maken voor je van een oud naar een nieuwe iToestel migreert. Er kan bij het backup/herstel-proces natuurlijk altijd iets mis gaan en dan is het veel handiger om toegang te hebben tot individuele, belangrijke bestanden.

Importeer eerst je camerarol met iPhoto (Mac), Image Capture (Mac), of sleep je fotomappen in de Verkenner naar een map op je bureaublad (Windows).

[related_article id=”152275″]

Synchroniseer je je iToestel met je computer, zet dan ook al je aankopen over. Hang het apparaat aan je pc of Mac, start iTunes, klik met rechts op je iPod Touch, iPhone of iPad en kies voor Zet aankopen over. Alle apps, games, muziek en films die nog niet in je iTunes stonden, worden nu netjes gekopieerd.

Methode 1: iTunes
Als je altijd je iToestel (bedraad of via WiFi Sync) met iTunes synchroniseert, ben je snel klaar. Het voordeel is namelijk dat je nieuwe apparaat niet alle applicaties opnieuw hoeft te downloaden, wat een tijdrovend proces kan zijn. Het proces is eenvoudig:

  • Sluit je oude toestel op je pc/Mac aan en open iTunes
  • Klik met rechts op je iPod Touch, iPhone of iPad en kies voor Reservekopie maken
  • Update al je apps door naar het Apps-tabblad te gaan en te klikken op Zoeken naar updates
  • Koppel je oude toestel af en sluit het nieuwe aan
  • Wanneer iTunes er om vraagt, kies voor Herstellen vanaf de reservekopie van je oude toestel
  • Wacht tot de back-up teruggezet is en iTunes de iPad gesynchroniseerd heeft… voilà!

 

Methode 2: iCloud
Als je je iToestel nooit met iTunes hebt gesynchroniseerd of ooit overgestapt bent op iCloud, dan kun je je nieuwe apparaat ook zonder pc of Mac instellen. iCloud zorgt er namelijk voor dat je iToestel een back-up maakt als deze via wifi op het internet is aangesloten. Het is echter belangrijk te controleren dat de back-up recent is! Heb je nog geen iCloud-account aangemaakt, doe dit dan nu!

  • Ga naar Instellingen, kies voor iCloud en tik op Opslag en reservekopie
  • Controleer de meest recente back-up datum bij Beheer opslag
  • Ga terug naar Opslag en reservekopie en kies voor Maak nu reservekopie als de back-up niet recent is

Dit kan even duren, afhankelijk van de uploadsnelheid van je wifi-netwerk. Wanneer de back-up succesvol op de iCloud-servers staat, kun je je oude toestel afsluiten en het nieuwe opstarten. Hier kies je voor Herstellen vanaf een iCloud-reservekopie, waarna al je applicaties en gegevens gedownload en geïnstalleerd worden. Ook dit kan even duren.

Methode 3: een nieuwe start
De laatste optie is voor mensen die eigenlijk het liefst helemaal van voor af aan willen beginnen. Installeer alleen de applicaties waar je niet zonder kunt.

Via iCloud heb je in een handomdraai al je contactpersonen, mail, kalenders, notities en bladwijzers terug en als je Photo Stream gebruikte krijg je zelfs je laatste foto"s weer te zien. Zo niet, dan kun je deze natuurlijk altijd nog importeren vanuit iPhoto.

Gebruik iTunes Match om je muziekbibliotheek in de cloud te benaderen en al je aangeschafte video"s en ebooks zijn in een paar klikken weer opnieuw te downloaden vanuit de App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business