Nieuws

Google Maps krijgt 3D-fotowandelingen

Street View hadden we al, maar met het nieuwe Google Maps Photo Tours kun je beroemde toeristische attracties in nog groter detail bekijken.

De nieuwe functie kan nog het best omschreven worden als een geavanceerde, vloeiend doorlopende fotoslideshow. Google heeft publiek toegankelijke Picasa- en Panoramio-foto’s verzameld van zo’n 15.000 toeristische attracties en heeft ze naadloos aan elkaar geplakt. Zo krijgen gebruikers van Google Maps een attractie van alle kanten te zien, afhankelijk van hoeveel afbeeldingen gedeeld zijn via de onlinekaartenbak.

Kies je attractie
Google Maps-gebruikers hoeven niet op zoek naar aparte instellingen of menu’s. Ze kunnen gewoon een attractie naar keuze opzoeken, waarna de dienst in een zijbalk aangeeft of een Photo Tour beschikbaar is.


In sommige gevallen is de collage van gebruikersfoto’s bijzonder indrukwekkend, zoals je hierboven in de video kunt zien. Maar de kwaliteit hangt volledig af van het aantal foto’s dat gebruikers van Picasa en Panoramio online hebben gezet, zoals je goed kunt zien bij de Photo Tour van het Beurs-gebouw in Brussel. De zoekmachine spoort fotoliefhebbers daarom aan hun vakantiefoto’s publiek beschikbaar te maken, zodat ze opgenomen kunnen worden in de tours.

Google laat vermelding van de auteur intact, zodat het in theorie mogelijk is een persoonlijke 3D-rondwandeling van een kleiner monument of kerk te maken.

De juiste browser
Onthoud wel dat je voor Photo Tours een browser nodig hebt die Web Graphics Libraries (WebGL) ondersteunt. Deze technologie maakt gebruik van hardware-acceleratie in de browser om 3D-graphics te kunnen genereren en wordt dus niet standaard door alle browsers ondersteund.

Wij kregen Photo Tours aan de praat in Google Chrome 18 en Firefox 11, maar hadden geen succes in Internet Explorer 9. Op deze overzichtskaart kun je alle 3D-rondwandelingen in een keer terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business