Nieuws

Google Translate produceert 1 miljoen boeken per maand

Googles vertaaldienst ontcijfert meer woorden per dag dan dat alle vertalers in één jaar kunnen produceren.

Heb je ooit al een zin vertaald naar het Esperanto, het Bengali, het Chinees of een andere taal? Miljoenen mensen doen het dagelijks. Google kondigde gisteren aan Google Translate door zo’n 200 miljoen mensen per maand bezocht en gebruikt wordt. Tel al deze woorden samen en je moet besluiten dat de hoeveelheid overeenkomt met de inhoud van één miljoen boeken.

“Met andere woorden: alles wat professionele, menselijke vertalers in één jaar produceren, vertalen wij ongeveer elke dag”, zegt onderzoekswetenschapper voor Google Translate Franz Och in een blogpost. “Afgaand op die berekeningen is het meeste vertaalwerk op onze planeet door Googles vertaaldienst voltooid.”

[related_article id=”158901″]

De vertaaldienst werd in 2001 gelanceerd; toen kon je acht talen kiezen die je van en naar het Engels kon vertalen. Nadat Google werkte aan snelheidsverbeteringen en de nauwkeurigheid van de vertaalmachines, voegde het bedrijf talen toe. Vandaag bevat de vertaaldienst 64 talen, waaronder IJslands, Swahili, Baskisch en Welsh.

Och zegt dat de meeste gebruikers de dienst gebruiken terwijl ze reizen. Volgens de statistieken van het bedrijf is mobiel verkeer de afgelopen jaren verviervoudigd. 92% van het verkeer komt van buiten de VS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business