Telenet Digicorder is te hacken

Een man heeft zijn Telenet-digicorder gehackt. Hij slaagde er in om root-toegang op de settopbox te verkrijgen.

Het gaat om **** ******** (naam bekend bij de redactie, nvdr.) die in een YouTube-filmpje toont hoe hij op het LED-scherm van een opengeschroefde HD Digicorder (model DC-AD2100) een tekst naar keuze laat tonen. Op zijn website geeft hij kort instructies om tot in de shell van het toestel te gaan.

[related_article id=”158455″]

Veel details over de mogelijkheden geeft de man niet. Zo schrijft hij op zijn site dat hij nog iets nuttigs moet vinden om er mee te doen, zoals een FTP-server opzetten. Zaken als opgenomen programma’s uit de Digicorder halen is bijvoorbeeld niet mogelijk op dit moment.

Update 16.15u:
Telenet is op de hoogte van de hack en benadrukt in een blogbericht dat het om een alleenstaand geval is zonder impact op het netwerk. Wel wil het kabelbedrijf zo snel mogelijk een update uitvoeren om dergelijke hacks in de toekomst te vermijden.

Onze redactie vroeg Telenet of het ook stappen onderneemt tegen de man. Zo werd eerder al een hacker die Yelo op Android beschikbaar maakte vrijwel meteen in gebreke gesteld. Dat wil Telenet deze keer niet doen. Wel wil het bedrijf graag met hem praten en werd hij daarom uitgenodigd voor een gesprek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business