Nieuws

Belgacom test voip-app Wi-Fi Calls

Belgacom werkt aan een voip-app waarmee je gratis naar alle Belgische netwerken kunt bellen via een wifi-verbinding. De app is in de testfase.

Een lid van het gebruikersforum Userbase merkte op de website van Belgacom een verwijzing naar de app Wi-Fi Calls op. Een duizendtal mobiele klanten met een Generation MTV-abonnement en Internet Overal werd door Belgacom gecontacteerd en test de app momenteel uit.

Enkel uitgaande gesprekken
Wi-Fi Calls is beschikbaar voor smartphones met Android 2.1 of hoger en iPhones vanaf iOS 4.3, zo blijkt uit een pdf-bestand met antwoorden op veelgestelde vragen. De app werkt enkel voor uitgaande oproepen naar mobiele of vaste Belgische nummers maar je gesprekspartner moet de app niet geïnstalleerd hebben en krijgt je gewone telefoonnummer te zien.

Wi-Fi Calls ondersteunt enkel via wifi en uit de huidige documentatie is niet duidelijk of daar in de toekomst ook 3G bij komt. In de testfase werkt Wi-Fi Calls via elk type wifi-hotspots, waaronder ook de 500.000 FON-hotspots van Belgacom en de overige vijf miljoen FON-hotspots wereldwijd.

Android-gebruikers kunnen Wi-Fi Calls al installeren via de Play Store maar tenzij je bij de testgroep bent is de app niet bruikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business