Nieuws

Hou veranderende mappen in het oog

Folder Monitor 0.9.1.6

Folder Monitor is een handige tool wanneer je op elk moment wil weten wat er precies in een specifieke mappen gebeurt.
De configuratie is erg eenvoudig. Je geeft aan welke map(pen) je wil monitoren en je maakt vervolgens aan het programma duidelijk wanneer je precies op de hoogte wil gebracht worden van een of andere wijziging en hoe dat dan moet gebeuren. Deze instellingen gelden wel voor alle gemonitorde mappen – mapspecifieke instellingen zijn dus niet mogelijk.

Activiteiten die je kan laten monitoren zijn: het wissen, het creëren en het wijzigen van data en het hernoemen van mappen of bestanden. Je bepaalt zelf of de tool in die controle ook submappen van de aangegeven map moet meenemen. Handig is wel dat je nog een time-out kan instellen: zo kan je aangeven dat je voor eenzelfde bestand maar één notificatie wil tenzij er intussen meer dan x-aantal seconden is verlopen.

[download_file]

Ook de manier waarop de notificaties moeten verlopen, is instelbaar. Je kan dat bijvoorbeeld tot een visuele notificatie beperken, waarbij je kiest tussen een bescheiden tekstballon (in het systeemvak van de Windows taakbalk) of een pop-upvenster. Als je dat zo instelt, wordt je schermbeveiliger daarvoor tijdelijk onderbroken. Een geluidssignaal is eveneens mogelijk, waarbij je zelf aangeeft welk geluid je precies wil horen.

Ten slotte is het ook mogelijk een zelf in te stellen opdrachtregelcommando te laten uitvoeren, inclusief parameters. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook een batchbestand opstarten wanneer iets aan de inhoud van een map wordt gewijzigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business