Nieuws

Google Documenten krijgt meer fonts en sjablonen

Googles onlinetekstverwerker kreeg het afgelopen jaar meer dan 200 updates, maar de internetgigant laat het daar niet bij. Het voegt nog meer fonts en thema’s toe.

Fans van Bree Serif, Kaushan Script, Lovers Quarrel en andere fonts mogen een rondedansje doen: je kunt nu alle beschikbare webfonts toevoegen wanneer je aan een tekst werkt in Google Documenten. De webgigant kondigt aan dat het 450 nieuwe fonts en 60 nieuwe sjablonen toevoegt in zijn tekstverwerker.

“Je kunt je idee op verschillende manieren presenteren. Dikwijls is het slim om het op een creatieve, bekoorlijke manier te verpakken”, schrijft Googles software-ingenieur Isabella Ip in een blogbericht van het bedrijf. “We voegen nu 450 fonts toe aan Google Documenten, zodat jij net dat klein beetje je ne sais quoi aan je creaties kunt toevoegen.”

[related_article id=”158901″]

Je kiest nieuwe fonts door in het fontmenu op ‘Lettertypen toevoegen …’ te klikken. Daarna verschijnt een venster met alle beschikbare Google-webfonts die je kunt toevoegen. Je vindt er zakelijke, saaie fonts, maar ook handgeschreven fonts en letters die voor strips kunnen dienen. Het zijn dezelfde fonts die je op Google Web Fonts vindt.

Google Documenten krijgt meer fonts en sjablonen

Google Documenten krijgt meer fonts en sjablonen

De 60 nieuwe sjablonen werden ontworpen voor het werk, thuis, op school, gewoon voor het plezier, voor vakanties en meer. Tussen de verschillende voorbeelden vind je onder andere sollicitatiebrieven, nieuwsbrieven en facturen.

Google heeft erg hard aan zijn tekstverwerker gewerkt sinds die in 2007 gelanceerd werd. Het afgelopen jaar alleen al kreeg de onlinesuite zo’n 200 updates. Het bedrijf is van plan nog te werken aan een betere manier om beelden aan documenten toe te voegen. Verder ondersteunen grafieken in spreadsheets nu meerdere rasterlijnen en aanpassingen, en gebruikers kunnen de standaardgrootte voor nieuwe documenten aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business