Nieuws

Microsoft neemt Yahoo-onderzoekers aan

Microsoft huurt enkele topwetenschappers van Yahoo in. Zij zullen samenhokken in een laboratorium in New York en ze zullen zich vooral concentreren op sociale interactie.

De bemanning van het nieuwe onderzoekscentrum bestaat uit veertien wetenschappers die je eerder bij Yahoo kon vinden. Het bedrijf ontsloeg onlangs zo’n 2.000 medewerkers, waaronder een deel van het onderzoeksteam.

Het nieuwe labo, dat de taak krijgt te onderzoeken hoe mensen online op elkaar inwerken en hoe ze informatie delen, bestaat onder andere uit Duncan Watts, David Pennock en John Langford – allemaal voormalige Yahoowetenschappers. Dat lees je in een blogbericht van Jennifer Chayes, directeur van Microsoft Research in New England en van het nieuwe laboratorium in New York.

[related_article id=”161452″]

Uitgelezen kans
“Microsofts nieuwe onderzoekslabo in New York City is de ideale kans voor Microsoftonderzoekers en ontwikkelaars van overal ter wereld om zich te wentelen in de bruisende academische en technologiegemeenschappen in New York. bovendien is het een uitgelezen kans om nieuw talent naar Microsoft te brengen”, zegt Chayes in een verklaring.

Volgens Chayes leidde de interconnectiviteit van de onderzoeksgemeenschap tot conversaties over gemeenschappelijke doelen. “Toen we bij Microsoft Research de mensen aanspraken om een betekenisvolle dialoog aan te gaan, begonnen we niet alleen hun individueel talent en expertise te appreciëren, maar ook hun talent om vol energie en passie samen te werken”, schrijft Chayes. “Die gesprekken leidden tot de expansie van Microsoft aan de oostkust.”

De nieuwe Microsftrekruten versterken een team van meer dan 850 onderzoekers, die openlijk samenwerken met academische, overheids- en industriële onderzoekers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business