Nieuws

Verander een foto in een pentekening

Instant Photo Sketch 2.0

Je hebt een paar fraaie foto’s genomen en daar had je graag een sketch van gewild. Dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel neem je zelf pen en papier bij de hand en ben je een tijdlang creatief bezig, ofwel laat je die ‘conversie’ aan een tool als Instant Photo Sketch over. Weinig creatief, maar gegarandeerd succesvol.

De interface en bediening van Instant Photo Sketch is de eenvoud zelf. Je hoeft weinig meer te doen – en je kan ook weinig meer doen – dan een (geschikte) foto op te halen (jpg, gif, tif, bmp of png) en met een druk op de knop de conversie in gang te zetten.

[download_file]

Luttele ogenblikken later verschijnt dan het resultaat, dat je vervolgens kan in- en uitzoomen. Is het resultaat nog niet echt naar wens, dan krijg je het wellicht helemaal goed met behulp van twee schuifknoppen: een om het ‘zwartniveau’ te regelen en een voor het witniveau.

Meer is er  niet aan. De tool ontbeert zelfs een afdruknop, maar gelukkig kan je het resultaat wel opslaan en met een andere toepassing afdrukken.

Het moet gezegd: de resultaten wisten ons in de meeste gevallen absoluut te overtuigen. Nog meer mogelijkheden vind je in de commerciële Pro-versie: naast een ‘pen sketch’ biedt die tevens een pencil- (met grijswaarden), poster- en oil-sketch aan.
We geven nog mee dat er (ook) van de gratis variant een versie bestaat zowel voor Windows XP en hoger, Mac OSX 10.4 en hoger als voor Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business