Nieuws

Dvd’s eisen betaalde upgrade in Windows 8

Windows 8 zal niet standaard het Media Center bevatten, nochtans nodig om dvd’s te spelen. Je kan de software tegen betaling downloaden.

Microsoft gaat in de volgende versie van Windows geen Media Center meeleveren. Je zal het wel kunnen installeren als een upgrade, maar daar moet je dan wel voor betalen. De gewone Media Player blijft wel inbegrepen, maar die zal geen dvd’s kunnen afspelen.

“Met de veranderende wereld, de kost van licenties voor decoders en het belang een vereenvoudiging in de verschillende Windowsversies hebben we beslist om Windows Media Center beschikbaar te maken via het controlepaneel ‘Add Features’ in Windows 8 (voorheen bekend als Windows Anytime Upgrade)”, schrijft Microsoft in een blogpost.

[related_article id="160534"]

Windowsgebruikers die een Media Center willen, hebben een aantal mogelijkheden. Als ze Windows 8 Pro kopen, kunnen ze het Windows 8 Media Center Pack erbij kopen met volledige integratie van dvd, tv-weergave en –opname en het afspelen van VOB-bestanden. Wie gewoon Windows 8 heeft, kan het Windows 8 Pro Pack kopen om Media Center te verkrijgen. De prijs van de upgrades is nog niet bekend, maar Microsoft heeft al gezegd dat de kosten laag zullen liggen.

Gratis software genoeg
Volgens Microsoft is het het gebruik van computers om dvd te kijken in scherp verval. Maar wil je toch dvd’s kijken, dan hoe je in principe geen media center te hebben. Gratis apps om dvd’s af te spelen zijn niet zo heel moeilijk om vinden.

VLC media player is een speler die vergelijkbaar is met Windows Media Player. En XBMC is dan weer vergelijkbaar met Media Center.

Persoonlijk kan ik me de laatste keer niet meer herinneren dat ik mijn pc gebruikte om een dvd te bekijken. Kijk jij nog veel naar dvd’s op je pc? Laat het weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business