Nieuws

Maak geheugen vrij op je Android

Android-foons zijn geweldige toestellen, maar een overvol intern geheugen kan je  plezier vergallen. Met deze schoonmaaktips maak je weer felbegeerde opslagruimte vrij.

Android-foons zijn net minicomputers, maar helaas hebben ze ook wat van de kwalen van hun grotere broers geërfd. Hoewel moderne pc’s er niet zo’n last meer van hebben, is een van de meest geziene kwalen voor je smartphone ruimtegebrek. Gelukkig is daar wel degelijk iets aan te doen.

Gebruik een verhuurbedrijf
Helaas is het niet bij alle Android-apps mogelijk om ze te installeren op verwisselbaar SD-geheugen, maar met App 2 SD kun je in een keer controleren bij welke apps dat wel mogelijk is. Het is niet alleen in staat om snel en effectief apps te transporteren naar je ruimere SD-kaartje, maar laat je na installatie van een nieuwe app ook automatisch weten of het mogelijk is om het over te zetten. Zo houd je het interne geheugen schoon en voorkom je dat je Android-foon afremt.


Grote schoonmaak
Soms moet je iets verliezen om iets anders te kunnen winnen. Als je met ruimtegebrek zit op je Android-foon is soms de beste oplossing eens goed naar je appbibliotheek te kijken en de games en programma’s te verwijderen die je toch nauwelijks gebruikt. Met het gratis Easy Uninstaller maak je het jezelf wat makkelijker. Met dit handige tooltje kun je in een overzicht snel selecteren van welke ongebruikte apps af wilt, waarna je ze in een keer kunt verwijderen.

Verander van browser
Wat op een Windows-pc geldt, is ook van toepassing op Android: als je je browser niet regelmatig opschoont, vertraagt hij je toestel. Ga daarom naar de instellingen van je Android-browser en wis de browsercache en cookies.

[related_article id=”158662″]


Helaas staat de standaard Android-browser je niet toe om je cache op te slaan op verwisselbaar geheugen, maar gelukkig is dit wel mogelijk met de uitstekende gratis Dolphin Browser. Ga in deze app naar de geavanceerde instellingen en kies voor de optie ‘cache to SD’ om je surfervaring radicaal te verbeteren en ook je telefoon een stukje schoner te houden.

Op pagina 2 vind je nog meer handige schoonmaaktips
 

Kijk naar de knelpunten
Net als bij Windows is het mogelijk om via externe software te ontdekken waar al die MB’s naar toe zijn gevlogen. Met DiskUsage zie in een grafisch overzicht welke apps of media de meeste ruimte inneemt, zodat je op efficiënte manier maatregelen kunt nemen.

Wis je adresboek
Nee, met deze tip bedoelen we niet dat je al je contactdata van je telefoon moet wissen. Maar we willen wel zeggen dat de contactdatabase van Android-foons na verloop van tijd erg log kan worden. Je kunt dit oplossen door eerst een backup te maken van al je contacten, via de export van een csv-bestand, maar ook via Google zelf of een andere derde partij als GO Backup of Backup Contacts.

Pas nadat je dit hebt gedaan, kun je de contacten op je smartphone wissen, waarna je via synchronisatie de contacten weer terughaalt. De database zou nu weer zijn normale proporties moeten hebben, al zal je dit regelmatig moeten herhalen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business