Highlights: Wat is er hier zoal te doen?

Highlights raadt je interessante plekken in je omgeving aan op basis van incheckdata van onder meer Foursquare en Gowalla.

Sta je wel eens ergens op straat en denk je: “wat zou hier in de buurt te doen zijn?” Wij wel, zeker wanneer we op vakantie of in een andere stad zijn. Highlights biedt meteen antwoord op die vraag. De applicatie laat je zelf speuren met Browse & Search, geeft je kant-en-klaar advies met Recommended en je kunt zelfs een reis samenstellen met Travel Planner.

Locatie via gps
Browse & Search laat je locaties rondom je gps-positie of op een andere plek op de wereldbol ontdekken, gebaseerd op informatie van de sociale incheckdiensten Foursquare en Gowalla, fotodienst Flickr, Last.FM en reviewdienst Yelp. Je eigen locatie gebruiken is een kwestie van de gps-knop in de bovenhoek aantikken, om een andere locatie in te voeren gebruik je het vergrootglasje.

[related_article id=”161563″]

Je kunt locaties in lijst- en kaartstand bekijken. Wij vinden de lijststand het meest intuïtief, omdat je niet elke keer op de punaises hoeft te tikken om de naam van een plek te bekijken. Je kunt de resultaten beïnvloeden door op het knopje rechts onderin beeld te tikken; hier kun je een aantal instellingen wijzigen, zoals Category, Highlight en Search Radius en je kunt resultaten sorteren op aanbeveling of afstand.

Voor ieder wat wils
In de Recommended-stand krijg je de hoogst gewaardeerde plekken in verschillende categorieën te zien, zoals Culture/Religion/Arts, Entertainment, Food & Dining, Nightlife, Shopping en nog veel meer. Al deze spots worden weergegeven met het bijbehorende Gowalla-icoontje. Scroll op en neer om de categorieën te bekijken en scroll links en rechts om de verschillende aanbevelingen in een categorie te zien. De aanbevelingen zijn afhankelijk van de radius die je hebt ingesteld (één, vijf, 10, 25 of 50 kilometer). Tik je op een andere radius, dan worden de zoekresultaten opnieuw ingeladen.

Tik je op een plek dan zie je meer informatie, zoals Reviews en Photos (beiden afkomstig van Gowalla en Foursquare). Je kunt ook de precieze locatie op de kaart zien, hoe ver je ervan verwijderd bent en er is een link naar de Gowalla- en Foursquare-pagina’s. Elke plek die je bekijkt kun je snel toevoegen aan de Travel Planner, een lijst van plekken die je graag zou willen bezoeken.

Eenheidsworst
Highlights is eenvoudig te gebruiken en heeft een goede interface. Een nadeel is dat je, door de crowd-sourced database, sneller populaire plekken te zien krijgt dan verborgen juweeltjes. Ook moet je weten dat de beoordeling van een plek niet afhangt van het aantal checkins, maar van het aantal foto’s, comments en de gebruikersactiviteit.

Highlights is beschikbaar voor de iPad, iPhone en iPod Touch en kost 1,59 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business