Nieuws

Installeer Android 4.0 op je Kindle Fire

De Kindle Fire van Amazon is razend populair in de Verenigde Staten. Bij ons is de functionaliteit beperkt, tenzij je er een alternatieve Android-ROM op installeert.

De populairste Android-tablet in de Verenigde Staten heet de Kindle Fire. Het toestel combineert degelijke hardware met een zeer lage prijs (200 dollar) en integratie met Amazons digitale multimediawinkels. Amazon heeft een eigen besturingssysteem voor de Kindle Fire ontwikkeld met Android 2.3 als basis. Onze review lees je hier.

Beperkte functionaliteit
De Kindle Fire is voorlopig enkel in de Verenigde Staten te koop omdat niet alle geïntegreerde multimediadiensten van Amazon wereldwijd beschikbaar zijn. De internetgroothandel verkoopt onder meer muziek, boeken, films en apps voor de Kindle Fire en compenseert zo de lage prijs die het voor de tablet vraagt.

[related_article id=”161563″]

Niet lang na de lancering van de Fire slaagden ontwikkelaars er in om Amazons besturingssysteem te vervangen door een aangepaste versie van Android. Inmiddels is er een ruime keuze aan dergelijke custom Android-ROMs te vinden op het internet.

XDA-forum
Omdat onze Kindle Fire hier toch maar stof lag te verzamelen besloten we het er op te wagen en een custom ROM van Android 4.0 te installeren. Alle nodige info en bestanden vonden we op het XDA-ontwikkelaarsforum en de vele instructiefilmpjes op YouTube hielpen ons door het proces.

Na een half uur verscheen de vertrouwde ICS-interface op het scherm en na een weekje proefdraaien hebben we nog geen spijt van onze beslissing. Android 4.0 Ice Cream Sandwich breidt de functionaliteit van de Kindle Fire aanzienlijk uit en ons exemplaar is dan ook aan zijn tweede leven begonnen.

De Kindle Fire heeft wel enkele beperkingen. Zo is er geen hardwarematige volumeknop, geen camera, kan je het opslaggeheugen van 8 GB niet uitbreiden en ondersteunt ie geen Bluetooth, 3G of gps. Als je daar mee kan leven en niet terugschrikt voor de installatie van een custom ROM, is de Kindle Fire met Android ICS een uitstekende zeven-inchtablet voor een lage prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business