Nieuws

Google Play overschrijdt stilletjes 15 miljard downloads

Android-appwinkel Google Play passeert de magische grens van 15 miljard downloads. Maar het platform heeft nog heel wat in te halen op de iOS App Store.

Techblog TechCrunch kwam de mijlpaal dinsdag op het spoor, maar na navraag bij Google bleek de grens van 15 miljard downloads al weken geleden gepasseerd. De laatste keer dat Google publiekelijk berichtte over het aantal Android-downloads was afgelopen december, toen zijn appwinkel nog Android Market heette en er 10 miljard apps waren gedownload.

Het feit dat Google deze mijlpaal zo stilletjes laat passeren, heeft veel te maken met de concurrerende iOS App Store van Apple. Die winkel bereikte in maart van dit jaar 25 miljard downloads en ging al in juli vorig jaar over de grens van 15 miljard downloads heen.

[related_article id=”161563″]

Het zal nog lastig worden voor Google Play om zijn rivaal in te halen. Android-gebruikers hebben op dit moment te kiezen uit zo’n 500.000 apps en downloadden gemiddeld 1 miljard apps per maand. De iOS App Store heeft met 600.000 apps niet eens zo heel veel meer beschikbare apps, maar iPhone- en iPad-gebruikers downloadden wel meer apps per maand: zo rond de 1,25 miljard apps.

Aan de andere kant rapporteerde analysebureau Fiksu dat het aantal appdownloads voor iOS in maart 2012 een dramatische terugval van 30 procent kende. Dit zou te maken kunnen hebben met een verbod op aggressieve pay-per-install promotie van apps. Of de terugval blijvend is, valt nog te bezien.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business