Nieuws

Eerste foto met Google-bril vrijgegeven

Google heeft een eerste foto getoond die gemaakt is met hun hightechbril Project Glass. Een foto die duidelijk zonder handen is genomen.

Het was Googlemedewerker Sebastian Thrun die een fot van zijn zoon Jasper midden in zijn vlucht online zette. Op Google+ natuurlijk. De foto was genomen met de bril van Project Glass. Daarmee kan je foto’s nemen, zelfs al zijn je beide handen vol.

Eerste foto met Project Glass

De bril van Project Glass heeft de vorm van een gewone bril, maar heeft een klein schem en een camera waar het brillenglas zou zijn. Dat toont een head-updisplay bovenop je zicht op de echte wereld.

[related_article id=”158901″]

Volgens een promovideo van Google kan je informatie zien over de plekken waar je loopt. Je kan ook advertenties krijgen, of een videoconversatie die voor je ogen wordt geprojecteerd. De bril wordt bestuurd met je stem, waardoor je handen vrij zijn om je kinderen in het rond te zwieren. (Of je kan je handen gebruiken om de schok op te vangen als je struikelt bij het sms’en.)

Project Glass is eerder dit jaar voorgesteld en wordt op dit ogenblik getest door Thrun en andere leden van het Glass-team. Mensen in Silicon Valley gaan dus vreemde snuiters tegenkomen die er als volgt uitzien:

Eerste foto met Google-bril vrijgegeven

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business