Nieuws

Facebook: meer aandeelhouders dan aandelen

Dagen voor de beursgang overstijgt de vraag naar Facebookaandelen het aanbod. En dat ondanks Mark Zuckerberg die weigert zichzelf voor Wall Street in het pak te hijsen.

Facebooks nakende debuut op de Nasdaq heeft al aanleiding gegeven tot geruchten over een ‘zwakke vraag’. Maar onderzoek van Reuters wijst uit dat het aandeel al zo goed als overboekt is. De vraag overstijgt het aanbod.

Facebook heeft zijn beursplannen een week geleden toegelicht. Het zegt dat het 13,6 miljard dollar wil ophalen. Dat zou de waarde van het bedrijf op ongeveer 88miljard brengen. Het bedrijf richt op een aandeelprijs tussen de 28 en 35 dollar.

Analisten geloven dat het aandeel wel eens binnen de twaalf maanden op 46 dollar zou kunnen staan. En zelfs al gaat het aandeel maar voor het middelpunt tussen de geschatte prijs 28 en 35 dollar, dan levert dat nog 5,6 miljard dollar in cash op. En cash kan het bedrijf gebruiken om te groeien.

Problemen voor Facebook
Facebooks pad is wel niet bezaaid geweest met rozen. Deze week nog heeft het bedrijf een dcument aan beurswaakhond SEC overgemaakt waarin het benadrukt dat de verschuiving naar mobiele toestellen een grote invloed heeft op de prijs per advertentie. Facebook kan minder geld vragen voor een mobiele advertentie, wat de inkomsten op lange termijn kan bedreigen. Vorig kwartaal bleek de omzet inderdaad te stijgen, terwijl de winst daalde.

Bovendien is er stevige commentaar gekomen op Mark Zuckerbergs vestimentaire keuzes. De Facebooktopman gaat zijn beursplannen verkopen aan de maatpakken van Wall Street terwijl hij zelf gekleed is met een capuchontrui.

We zullen tot de beursgang moeten wachten om te zien wat Wall Street het belangrijkste vindt: massa’s geld of het gebrek aan respect dat Zuck aan de dag legt met zijn capochontrui.

beursinternetnasdaqnieuwszakelijkzuckerberg

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN