Nieuws

Torrents downloaden via Twitter

Beveiligingsonderzoeker Floor Terra heeft een creatieve manier gevonden om de Pirate Bay-blokkade te omzeilen. Met een Python-script van zijn hand kun je een Twitter-bot opzetten die reageert op torrent-zoekacties.

Floor Terra komt zo nu en dan in het nieuws met veiligheidsonderzoek en hackacties. Begin april ontdekte hij een beveiligingsprobleem met ING Mobiel Bankieren. In reactie op de recente overwinning van Stichting Brein tegen een groep Nederlandse providers heeft hij een script ontwikkeld dat de blokkade helpt te omzeilen. Als je een internetverbinding of server hebt waar geen Brein-blokkade op van toepassing is, kun je met het script een Twitter-bot uitvoeren. Twitter-gebruikers kunnen de bot aanroepen en een zoekopdracht uit laten voeren. De bot antwoordt dan met een Magnet-link die je direct in je torrent-client kunt invoeren.

Het script is vrij basaal, en moet gedraaid worden vanaf een internetverbinding waar The Pirate Bay niet geblokkeerd wordt. Met je Ziggo-internetverbinding thuis heb je er dus niet veel aan. Wel opent het mogelijkheden voor degenen die over een server beschikken waar dit type scripts op kan worden gedraaid. Wie wil gaan experimenteren kan de code downloaden via Terra’s Github-pagina. Zelf zal de onderzoeker de bot niet gaan inzetten: het gaat hem vooral om de discussie met Tim Kuik en Stichting Brein.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business