Nieuws

Anonymous helpt bij aanhouding DDoS’ers

Hackerscollectief Anonymous schiet de website Thuisbezorgd.nl te hulp na een serie verlammende DDos-aanvallen en wijst opsporingsdiensten de weg naar de daders.

De Nederlandse krant de Telegraaf ontdekte de opvallende rol van Anonymous nadat het de eigenaar van Thuisbezorgd.nl interviewde. Deze site, die zich specialiseert in online bestellingen voor afhaalrestaurants, lag uren uit de lucht nadat zijn servers tot tien maal toe bestookt werden met een zogenoemde Distributed Denial of Service-aanval (DDoS). Daarbij worden webservers bestookt met gigantische hoeveelheden online verkeer, tot die bezwijken onder het geweld.

De eigenaar van Thuisbezorgd.nl ontving een brief van Anonymous, waarin het aangaf de identiteit van de aanvallers te kennen en beloofde te helpen om aanvallen te beëndigen. Het ging volgens hen om de hackersgroep dotnetfuckers, die ook verantwoordelijk wordt gehouden voor DDoS-aanvallen op verschillende belangrijke Noorse en Britse websites, maar ook de site van het Duitse blad Bild.

Groen’s relaas, die zegt Anonymous ‘erg dankbaar te zijn’, wordt bevestigd door National Criminal  Investigation Services (NCIS). Deze Noorse opsporingsdienstdie zegt in eigen land vier verdachten te hebben kunnen arresteren dankzij het hackerscollectief.

De goede daad van Anonymous is opvallend, omdat zijn leden de DDoS-aanval om de haverklap zelf inzetten om de online communicatie plat te leggen van organisaties en instanties die het tot vijand heeft verklaard.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business